Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині понад 5 000 переселенців змогли працевлаштуватись 

З початку повномасштабного вторгнення послугами Київської обласної служби зайнятості вже скористалися понад 5 тисяч вимушено переміщених осіб.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на брифінг директора Київського обласного центру зайнятості Дениса Дармостука.

«За державною програмою «Власна справа» 73 ВПО розпочали бізнес на Київщині. 107 ВПО отримали ваучер на навчання або підвищення кваліфікації за 123 пропонованими професіями та спеціальностями. За програмою «Армія відновлення» понад 440 осіб залучили до виконання суспільно корисних робіт.

378 роботодавців отримали компенсації за працевлаштування ВПО та забезпечили робочими місцями 605 осіб», – розповів він.

Зазначається, що ця соціальна допомога здійснюється в рамках Всеукраїнської кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен!» щодо вільних робочих місць, програм сприяння зайнятості населення, можливостей професійного навчання, організації підприємництва, надання грантів для створення й розвитку власної справи тощо.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Бучі відкрив свої двері центр допомоги Захисникам.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору