Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Ремонт амбулаторії в Гостомелі планують завершити цьогоріч

Для ремонту Гостомельської амбулаторії КНП «Ірпінській міський центр первинної медико-санітарної допомоги», пошкоджену під час бойових дій, залучають кошти з різних джерел.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Telegram-канал Ірпінської міської ради.

Зазначається, що ремонт, який зараз активно триває, планують завершити цьогоріч.

Під час російської окупації росіяни облаштували у приміщенні амбулаторії штаб, і, зрештою, пошкодили всі кабінети. Також внаслідок  вибухів було повністю знищено дах, вікна, вхідну групу. Фасад був посічений уламками снарядів.

“Після звільнення Ірпінської громади, здавалося, що швидко відновити її роботу буде нереально.  Проте директор КНП “ІМЦПМСД” Андрій Левківський з лікарями амбулаторії вирішили поновити прийом населення попри відсутність світла й тепла, адже в Гостомель почали повертатися люди. Вже на початку травня лікарі вийшли на роботу майже у повному складі. Зараз вони мать близько 10 000 укладених декларацій, до війни ця цифра коливалася у межах 12 000″, – йдеться у повідомленні.

А тим часом тривала робота щодо залучення коштів на ремонт.

“У лютому за допомогою Міжнародного медичного корпусу, з яким Ірпінський центр підписав меморандум, у амбулаторії відновили дах та запустили опалення. Вікна профінансувала Київська ОВА. Теперішній ремонт адміністрація центру проводить за кошти USAID Ukraine. Це вже другий грант від агенції. Він складає 241 000 доларів і частково покриває необхідний ремонт”, – зауважується  у дописі.

Також нині триває відновлення та утеплення фасаду. У кабінетах першого поверху, де працюють сімейні лікарі, педіатри та терапевти відбувається косметичний ремонт.

Окрім цього, к підвалі на фінальний стадії – облаштування укриття.

“Також для амбулаторії придбають лабораторні столи, кушетки, шафи, оргтехніку та апарати УЗД”, – наголошують в Ірпінській міській раді.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що в Ірпінській центральній міській лікарні у межах донорської ініціативи щотижня проводиться забір крові задля порятунку життя військових та цивільних.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору