Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У селі Гроза на Харківщині від російської ракети загинула 51 особа

Сьогодні, 5 жовтня, росіяни поцілили ракетою у кафе села Гроза, де проходили поминки за померлим земляком. Завершено пошувово-рятувальні роботи. Загинула 51 цивільна людина, у тому числі – шестирічна дитина, 6 осіб отримали травми.
Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на МВС України, та з посиланням на Укрінформ.
Зазначається, що ворожа ракета вдарила по селу з населенням у трохи більше 300 людей.
“Цей об’єкт інфраструктури являв собою магазин, а поруч – кафе. У магазині були місцеві мешканці, як і в кафе, де в той час проходили поминки за померлим односельцем. Усього на території цього об’єкту перебувало близько 60 осіб”, – сказав міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.
“Мобільна криміналістична лабораторія працює на місці трагедії”, – зазначають у ДСНС України.
“За попередніми висновками, по закладу вдарили Іскандером”, – зауважив Ігор Клименко.
“Майже з кожної хати прийшли люди на поминки. Це не просто горе. Це про геноцид народу. На цю годину виявили 51 загиблого, у тому числі 8-річного хлопчика, а також 6 поранених. Для ідентифікації невстановлених осіб будемо проводити експертизи ДНК”, – зазначив начальник поліції Харківщини Володимир Тимошко.
За словами очільника області Олега Синєгубова, крім будівлі кафе, яка повністю зруйнована, пошкодження отримали і сусідні будинки.
Уже відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років або довічне позбавлення волі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що поліція Київщини затримала чоловіка з Коцюбинського, який вихвалявся у підʼїзді гранатою та зберігав у дома цілий арсенал.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору