Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Підтверджена загибель двох українок в Ізраїлі

Про загибель двох громадян України в Ізраїлі посольство України отримало підтвердження від поліції Ізраїлю.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Interfax Україна, у коментарі якому про це розповіли в посольстві України в Ізраїлі.

Зазначається, що вживаються заходи щодо організації репатріації тіл загиблих.

“Інформація про наявність громадян України серед поранених або зниклих безвісти наразі відсутня”, – йдеться в коментарі посольства.

“Маємо підтверджену інформацію про загибель двох українок в Ізраїлі”, — розповів Суспільному речник МЗС Олег Ніколенко, і зауважив, що  обидві громадянки тривалий час проживали в країні.

“Консули надають необхідну консульську допомогу, підтримують зв‘язок із родичами”, — повідомив Олег Ніколенко.

Як повідомлялось, 7 жовтня ХАМАС завдав потужного ракетного удару по Ізраїлю, –  по низці населених пунктів, у тому числі Тель-Авіву. Є вбиті та поранені.

Як зауважив у своєму Telegram-каналі журналіст Сергій Ауслендер, на сьогодні , 8 жовтня, за останніми даними,  500 загиблих.

“Що потім – не знаю, армія стягнула до Гази великі сили з бронею і артилерією…. Чи буде наземна операція чи ні, я би не поручився, але все вказує на те, що буде… Такого ніколи не було, таких жертв ніколи не було і стільки заручників ніколи не потрапляли до  рук терористів (у нашому випадку). Загинув командир піхотної бригади – такого не було з Війни Судного дня. Вчора дуже багато чого відбулося або вперше взагалі, або вперше за багато десятиліть. Ми сьогодні прокинулись у новій реальності”, – йдеться у повідомленні.

“Коли відбувається такий удар терористів, усі, хто цінує життя, мають бути солідарні. Ми в Україні особливо сприймаємо те, що сталося. Тисячі ракет у небі Ізраїлю… Люди, убиті просто на вулицях… Розстріляні машини із цивільними… Знущання із заручників… Усе це, на жаль, терор приніс і на вулиці українських міст та сіл. Наша позиція абсолютно чітка: у будь-якій точці планети кожен, хто несе терор і смерть, повинен за це відповідати”, – підкреслив Президент України Володимир Зеленський.

За словами Олега Ніколенка,  МЗС працює над створенням маршруту для екстреного виїзду громадян України із Сектора Гази у разі, якщо така потреба виникне.

Також стало відомо, що вперше з часів війни Судного дня 1973 року Ізраїль офіційно оголосив стан війни.

“Цей пункт передбачає, що “держава не розпочинатиме війну і не вживатиме значних воєнних дій, які можуть з високим ступенем ймовірності призвести до війни, окрім як у разі відповідного рішення уряду”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що під час окупації Київщини Віталій з Ірпеня возив гуманітарну допомогу зі Львова до Києва, і хотів воювати. Зараз захищає Україну зі зброєю в руках.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Фото з відкритих Інтернет-ресурсів.

Нагору