Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Відома українська співачка Ніна Матвієнко пішла у засвіти

Народна артистка України Ніна Матвієнко померла за кілька днів до свого 76-ліття.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Міністерство культури та інформаційної політики, та з посиланням на Укрінформ.

Зазначається, про смерть видатної співачки повідомила її донька, Антоніна Матвієнко.

“Мама померла…”, – повідомила донька. Про причини смерті не повідомляється.

10 жовтня Ніні Матвієнко мало б виповнитися 76 років.

“У дивовижному голосі артистки весь світ чув українську душу, а її легендарне виконання українських народних пісень облетіло весь світ”, – наголошує МКІП.

Ніна Матвієнко народилася 10 жовтня 1947 року в с. Неділище Ємільчинського району на Житомирщині у багатодітній сім’ї.

У 1968 році закінчила вокальну студію при хорі ім. Верьовки, і стала його солісткою. Саме там вона відбулося професійне становлення.

У 1978 році за великий внесок у розвиток українського мистецтва Ніна Матвієнко отримала звання заслуженої, в 1985-му — народної артистки України. У1988-му отримала Національну премію імені Тараса Шевченка, а в 2006 році була удостоєна звання Героя України.

Золотий голос і багатий репертуар Ніни Матвієнко знають усі українці та зарубіжні шанувальники.

“Також вона зіграла в телевиставах («Маруся Чурай», «Катерина Білокур», «Розлилися води на чотири броди»), художніх фільмах («Солом’яні дзвони», «Пропала грамота»), в радіовиставах («Політ стріли», «Кларнети ніжності»). Співачка озвучила ряд науково-популярних, хронікально-документальних кінофільмів, кілька теле- і радіопрограм. 1984 року брала участь у створенні українського мультфільму «Колискова». 1988 року був знятий відеофільм за участю Ніни Матвієнко «Русалчин тиждень», йдеться у повідомленні. І це – лише частина багатого творчого доробку Ніни Матвієнко.

Смерть співачки стала непоправною та болісною  втратою для  всієї України.

Світла пам’ять!

Щирі співчуття рідним та колегам видатної співачки!

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що в Ірпінській міській публічній бібліотеці імені Максима Рильського відбулося відкриття виставки фотопортретів «Сильні духом. Мами», присвяченої матерям загиблих українських захисників.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору