Збір урожаю на городах завершується. Ще яскравіють жовтогарячими щоками великі ягоди – гарбузи, і господині їх закладають на зберігання, аби взимку варити смачну гарбузову кашу. Та гарбуз цікавий і своїми метаморфозами.
Журналістки-господині з Інформатора БІГ уміють перетворювати звично-традиційний для нашої кухні гарбуз на екзотичне манго.
Ось як ми це робили.
Взяли гарбуз, очистили його від насіння і шкірки – вийшло приблизно три кілограми. Нарізали тонесенькими скибочками . Хоча можна й кубиками, це кому як до вподоби.
Додали 600 грамів цукру.
Потім додали порізані тоненькими смужками або кубиками три апельсини і лимон. У рецепті рекомендували ошпарювати цитрусові окропом, але ми цього не робили, просто два апельсини очистили від шкірки перед тим, як різати, а один апельсин і лимон залишили зі шкіркою. До речі, цитрусових можна класти й більше, смак від того тільки виграє.
Далі треба додати 15 грамів лимонної кислоти.
Усе це перемішати, і залишити години на чотири, можна й трохи більше: і гарбуз, і цитрусові віддадуть сік.
Тоді розкладайте суміш у банки, ми брали 300-грамові, десь півгодини стерилізуйте, закручуйте кришками, і відправляйте “під ковдру”, хай поволі охолонуть.
Це справжня смакота – повірте, а ще краще, спробуйте зробити самі, бо у магазинах такого не купиш!
Раніше Інформатор БІГ розповідав, як зварити варення з бузини.
Також Інформатор БІГ розповідав як з кабачка зробити ананас.
Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!
Інесса Швець
Фото автора