Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Віталій Баранов: справжній герой та легендарний воїн

Під час виконання бойового завдання на Донеччині 8 жовтня помер легендарний захисник Віталія Баранова з позивним «Біба» – підполковник, командир 206 батальйону ТРО, очільник координаційної ради ветеранів у Бучі.

 Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на 206-й батальйон територіальної оборони ЗСУ та з посиланням  на власний Telegram-канал.

«Де б ми не були і куди б нас не направила Батьківщина для її захисту, – ми повинні усвідомлювати важливість нашої місії та з честю виконати покладений на нас військовий обов’язок. Ми повинні пам’ятати про мету, з якою разом з вами ми прийшли 24 лютого до військкоматів та військових частин – звільнення України». – так казав Віталій Баранов – людина, яка щиро вболівала за Україну і до останнього її відстоювала.

Загибель Героя – велика втрата для рідних і земляків, для Київщини і всієї України.

Віталій Баранов: справжній герой та командир

Віталій Баранов

Завтра, 10 жовтня,  тіло Віталія Анатолійовича привезуть додому – у село Катюжанка Вишгородського району, вул.Біла, 83, орієнтовно з 18:00 до 20:00. «Похоронна церемонія відбудеться 11 жовтня о 09:00 год. по вул.Біла, 83. Звертаємось до жителів Громади з проханням гідно зустріти захисника, створивши живий коридор та запаливши свічку пам’яті Вічна пам’ять та царство небесне справжньому патріоту України, який боровся за її незалежність», зазначає ресурс Типовий Димер-Димерська ТГ.

ДОВІДКА. Віталій Анатолійович Баранов народився 10.04.1967 р. в Коростишеві на Житомирщині. Займався гирьовим спортом та любив футбол. Тож позивний «Біба» взяв на честь улюбленого гравця Київського «Динамо» Андрія Біби. Закінчив Кам’янець-Подільське вище військове інженерно-командне училище й 20 років сумлінно служив Батьківщині. У 2004 р. звільнився в запас з посади заступника командира військової частини, і розпочав цивільне життя: збудував будинок, виростив сина… Та у 2014 р., коли розпочалося вторгнення рф у Крим та на Донбас, Віталій Баранов поновився на військовій служб, і з січня 2015 р.  очолив 90-й окремий аеромобільно-десантний батальйон. Цей підрозділ особливо відзначився під час обороніи Донецького аеропорту. За виявлену мужність Віталія Баранова нагородили орденами Богдана Хмельницького ІІІ та ІІ ступеня. З 24.02.2022 підполковник Баранов разом зі своїми товаришами організував протидію загарбникам за маршрутом їхнього просування на Київщині.У травні 2022-го  вступив до 206 батальйону, а в серпні, під час виконання бойового завдання на Миколаївсько-Херсонському напрямку, очолив підрозділ.

Віталій Баранов під час зустрічі у Національному музеї-заповіднику української військової звитяги

«Під командуванням «Біби» батальйон пройшов шлях випаленими степами півдня, засніженими лісами Слобожанщини, бездоріжжям мерзлої землі Бахмутських полів та лісопосадок й зараз знову повернувся на Донеччину. Комбат вболівав за особовий склад, кожну втрату пропускав крізь серце, турбувався за підвищення ефективності, навченість та спорядження підрозділу. Наполягав на заходах безпеки, команда «вкопувати» – звучала як ранішня молитва на кожній нараді. Сила духу безмежна, проте серце має певний ресурс, котрий Віталій Анатолійович витратив весь до останку на справу захисту Батьківщини», – йдеться у повідомленні.

Віталій Баранов з журналістом Русланом Семенцем

«Не стало, тебе, Віталий Баранов… комбат 90 ДШБ, комбат 206 батальйону. Всюди, де було важко та небезпечно, ти був завжди один з перших. Твоє слово, думка, позиція були завжди сильними й вирішальними там, де було складно. Твоє життя – це постійна боротьба, боротьба мудрого воїна. Вічна тобі слава, друже!». – з сумом зазначає  Константин Винниченко, ветеран АТО.

Вічна пам’ять і шана Герою!

Щирі співчуття рідним!

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що загинув захисник Олександр Чупира з Макарівської громади.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору