Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад говорили і про відбудову Бучанщини

Під час розширеного засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбулося 16 жовтня під головуванням керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, йшлося про відновлення Київщини.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на сайт Конгресу місцевих та регіональних влад.

Зазначається, що серед 206 учасників заходу були спеціальний представник США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук,  Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, народні депутати України, керівники органів виконавчої влади,  дипломати та представники міжнародних організацій.

За словами Руслана Стефанчука, саме Київщина дала можливість вберегти Київ у перші дні повномасштабної війни. Відтак  відновлення Київщини та інших регіонів, які зазнали руйнувань внаслідок російської агресії, є спільним завданням.

“Свідченням непохитної допомоги стало призначення 14 вересня цього року Президентом США  Джозефом Байденом Пенні Пріцкер спеціальним посланником США з питань економічного відновлення України, яка взяла участь у Розширеному засіданні Президії… Пенні Пріцкер подякувала за зустрічі і важливі питання, які обговорювалися на них сьогодні. Вона запевнила у продовженні підтримки українських регіонів з боку США, і зауважила, що децентралізація дозволяє дослухатись до думок мешканців громад”,- йдеться у повідомленні.

За словами Премʼєр-міністра Дениса Шмигаля, з 28 тисяч обʼєктів, які вимагають відновлення, уже відновлено 12 тисяч. Також Кабмін виділив 62 млрд грн на подолання наслідків російської збройної агресії.

Учасники засідання обговорили також виклики, повʼязані з відбудовою низки об’єктів у населених пунктах Бучанського району, зокрема, Ірпеня, Мощуна, Кухарів, Андріївки, Шевченкового та Мархалівки.

“Йшлося про розробку проектно-кошторисної документації відновлення житла, реалізацію програми відновлення зруйнованих приватних будинків, виплати відповідних компенсацій постраждалим власникам, розмінування територій.”, – зауважується у повідомленні Конгресу.

Голова Макарівської селищної ради Вадим Токар прокоментував:

“Під час засідання доповів про реалізацію першого етапу програми єВідновлення у нашій громаді. Привернув увагу Президії на село Андріївка, де в такому маленькому населеному пункті повністю зруйновано 75 приватних будинків, а 232 потребують капітального ремонту. Також задав питання, яке турбує багатьох наших мешканців щодо якнайшвидшого запуску етапу єВідновлення в частині виплати компенсацій постраждалим власникам зруйнованого житла, що дасть змогу їм відбудувати свої оселі на власних обійстях. На що отримав чіткий посил про старт даного етапу вже наприкінці цього року”.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що чинний голова ОБСЄ Буяр Османі у межах своєї поїздки до України побував у Гостомелі з робочим візитом.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору