Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Пішла у засвіти Неля Товстенко

Почесна громадянка Ірпеня Неля Олександрівна Товстенко залишиться у пам’яті ірпінчан.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що  Неля Товстенко – людина неймовірної сили духу, розуму і порядності – заклала фундамент у розвиток Ірпеня. Колеги Нелі Олександрівни відзначають, що вона була дуже  потужним і водночас людяним керівником.

“Неля Товстенко народилася на Донеччині, проте після інституту переїхала до Ірпеня і усю свою мудрість та енергію присвятила Ірпеню. Неможливо переоцінити те, що зробила для нашої громади на посаді голови Ірпінського міськвиконкому Неля Олександрівна. У 70-х роках вона розпочала розвиток селища з одноповерховою забудовою і піщаниками та за кілька років змінила його докорінно. Це людина, завдяки якій Ірпінь газифікували і провели каналізацію. На цьому вона не зупинилася і почала будувати школи №9 і №17. Далі – дала початок багатоповерховій забудові, посилила потужності усіх підприємств і будівельних організацій, створила КП «Ірпіньводоканал», як самостійну госпрозрахункову виробничу організацію”,  – йдеться у повідомленні.

Після аварії на ЧАЕС,  у1986-му, Неля Товстенко особисто брала участь у евакуації людей з Чорнобильського та Поліського районів, однак це для неї не минуло безслідно: вона захворіла і не могла працювати кілька років.

Та вона не здалася – повернулася у медичну сферу, і лікар, поставила на ноги десятки людей.

Вічна памʼять Нелі Олександрівні Товстенко!

Щирі співчуття рідним!

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Бучанська громада втратила захисника Артема Адаменка.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору