Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Макарівській громаді з’явилося «Чудо містечко»

Сьогодні, 20 жовтня, у Макарівській  громаді відкрили «Чудо містечко» – прихисток для переселенців-людей поважного віку.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Макарівського селищного голову Вадима Токаря.

Зазначається, що це містечко призначення для проживання переселенців – старших людей з населених пунктів півдня та сходу України, які нині знаходяться під  російськими обстрілами.

У помешканнях є все необхідне

“Воно стане місцем піклування, допомоги і підтримки найменш захищених літніх людей, які вимушені були залишити свої домівки. Для потреб його мешканців на безоплатній основі будуть передбачені: стоматологічна клініка, перукарські послуги, центр гарячого харчування та кінотеатр”, – йдеться у повідомленні.

Цей масштабний проєкт було реалізовано у співпраці Макарівської громади із головним донором БФ «До України з любов’ю» Лоєм Хенсеном.

Під час відкриття містечка

Містер Хенсен пояснив, чому обрали таку  назву – «Чудо містечко».

«Тому, що це слово означає саме те, що ми хотіли б для вас зробити, виповнити якусь вашу мрію, повернути те, що було так безжально і жорстоко у вас вкрадено і дати відчуття справжнього дива», – зазначив Лой Хенсен.

Невдовзі – новосілля

Також Вадим Токар звернув увагу на те, що Макарівська громада також перебувала під окупацією.

“Ми маємо дуже багато руйнувань, ми так само зазнали горя як і всі, хто зараз перебуває в цьому містечку. Ми раді зустріти вас на теренах нашої Макарівської землі, раді, що ви стали частинкою нашої громади”, – зауважив очільник громади і подякував усім, завдяки кому з’явилася  можливість надати прихисток для людей, які втратили своє житло.

Тепле спілкування

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у Макарівській громаді запрацював сектор оформлення паспортних документів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору