Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Мільйон доларів спрямують на відбудову дитячого хабу в Бородянці

Фундація Олени Зеленської відбудує дитячий творчо-спортивний хаб у Бородянці. Кошти на будівництво передає родина Темертеїв з Канади.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Facebook-сторінку першої леді Олени Зеленської та з посиланням на Київську обласну військову адміністрацію.

Зазначається, що у перші дні окупації Київщини російська ракета вщент зруйнувала будівлю Центру дитячої та юнацької творчості у Бородянці, де  діяли майже 50 гуртків, юнацька спортивна школа, дитяча школа мистецтв, яку відвідували майже 2 тисячі учнів з Бородянки та сусідніх громад.

У Бородянці буде новий дитячий хаб

Нині Фундація Олени Зеленської розпочинає проєкт відбудови центру, на місці якого заплановано спорудити новий творчо-спортивний хаб.

“На відновлення об’єкта Фундація першочергово спрямує 1 мільйон доларів. Це внесок канадського фонду родини Темертеїв, які з початку повномасштабної війни підтримують проєкти Фундації’, – йдеться у повідомленні.

Під час візиту

Місце зруйнованого центру в Бородянці оглянула команда Фундації Олени Зеленської, директорка українських ініціатив Фундації Темертеїв Христина Воллер і голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Під час  обговорення початку реалізації проєкту відбудови було зазначено, що це – інвестиція в майбутнє наших дітей, яка має стати однією із сотень історій відновлення всієї України.

Обговорення проєкту відбудови

ДОВІДКА. Фундація Темертеїв уже не вперше допомагає у відбудові України і співпрацює з командою Олени Зеленської.

Джеймс Темертей – один із найбільших українських меценатів сучасності. Народився в Україні в родині «розкуркулених» під час сталінських репресій. Його батько загинув у Сибіру. Після Другої світової родина емігрувала до Канади.

Олена Зеленська

«Костянтин Ількович (нині Джеймс) здобув освіту та став успішним бізнесменом, однак не забув про українське коріння й батьківщину, щоб прийти їй на допомогу в найтяжчий час», – зазначила Олена Зеленська.

Таким бачать розробники проєкту новий хаб

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Бучу відвідали відомі волонтери, засновники благодійного фонду «Ukraine Relief» поляк Керол Свяцкі та британець Аластер Янг.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що Ірпінь відвідали представники Національної федерації цивільного захисту – French Civil Protection France – відвідали Ірпінь у межах співпраці міжнародних організацій з закладами  освіти Ірпінської громади.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору