Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Ірпінська громада має змогу отримати безкоштовну психологічну допомогу

Ірпінська громада вже понад року отримує безкоштовну соціально-психологічну допомогу від мобільної бригади.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що в липні 2022 року Фонд Народонаселення ООН в Україні-UNFPA, за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні запустив другу хвилю мобільних бригад, які надають допомогу постраждалим, що пережили насильство, а також внутрішньо-переміщеним особам, які були вимушені покинути свої домівки, внаслідок воєнних дій.

Соціально-психологічну допомогу в мобільній бригаді Ірпеня надає координаторка-соціальна фахівчиня- Наталія Вагнер та психологиня- Олена Шевченко.

Мобільна група не має чіткого графіку або маршруту, адже оперативно реагує на дзвінки містян і прямує не тільки на планові, а й екстрені виклики. Спеціалісти надають постраждалим соціальну допомогу та проводять психологічні консультації, а після-призначається наступна планова зустріч.

За статистикою, з липня 2022 року і до сьогодні підтримку отримали близько 2500 мешканців Ірпінської громади, а найбільше допомоги зазвичай потребують жінки.

На сьогодні діють 109 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги у 22 областях України.

Отримати стаціонарну консультацію від мобільної бригади мешканці Ірпеня можуть у вівторок та четвер з 14:00 – 17:00 у кабінеті №10 на другому поверсі Управління праці та соцзахисту населення або звернутися за номером телефону: 096) 141 52 58, щоденно з 09:00 – 21:00.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 17 листопада у Горенці відбудеться перший виїзний прийом мобільної медичної бригади в рамках проєкту «Шпиталь Шептицького».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору