Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Міни і снаряди: як вберегтися від небезпечної знахідки

На Київщині після деокупації постійно знаходять міни і снаряди, що залишились після бойових дій. Правоохоронці розповіли, як діяти, якщо ви натрапили на вибухонебезпечні предмети.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на поліцію Київщини та з посиланням на ДСНС України.

Зазначається, що чергову небезпечну знахідку у Бучанському районі виявили лісники у лісі неподалік села Колонщина.

“Під час активних бойових дій у Київській області ця територія була окупована. Прибувши за вказаною адресою, правоохоронці виявили хвостову частину снаряду РСЗВ «Ураган»”, – йдеться у повідомленні.

Рятувальники звертають увагу, що нині натрапити на вибухонебезпечні предмети  можна у полях, лісах, лісосмугах, у водоймах тощо. Особливо пильними треба бути  на територіях, де велися активні бойові дії.

“Вибухонебезпечні предмети можуть бути також замасковані під звичайні побутові речі, до прикладу — іграшку чи книгу”, – кажуть у ДСНС України, і нагадують правила поведінки, які потрібно знати дорослим і розповідати дітям.

  • Не рухайтесь невідомими чи неперевіреними ґрунтовими дорогами.
  • Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де проходили бойові дії.
  • Якщо побачили підозрілий предмет: Не підходьте! Не чіпайте! Телефонуйте 101!

ДОВІДКА ДСНС. З початку повномасштабного рф в Україну 559 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості від мін і вибухонебезпечних предметів, ще 261 особа загинула. Серед постраждалих 68 дітей, ще 14 — загинули.

До речі, серед вибухонебезпечних предметів і досі знаходять ті, які лишились з часів Другої світової війни.

Так, раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що  вибухонебезпечний предмет періоду Другої світової виявили у селищі Коцюбинське.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору