Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Конфісковану зброю з США видаватимуть жителям Ірпеня 

До України прямує третя партія зброї-конфіскату з США, яку віддадуть жителям Ірпінської громади.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ  з посиланням на народного депутата Мар’яна Заблоцького. 

Зазначається, що допомога складається з новеньких AR-15, які передадуть в приватну власність громадянам-членам добровольчого формування територіальної громади (ДФТГ) Ірпеня. Частина гвинтівок принципово піде жінкам, які пережили окупацію.

“Окремі представники з округів з великою присутністю етнічних росіян образились і робили все, аби зупинити цю програму. Що абсолютно не дивує. Але завдяки топлогістиці від Марко Груела нічого в них не вийшло”, – сказав Заблоцький.

Каже, що США щороку витрачає приблизно 130 мільярдів доларів на поліцію. На їх складах — тони надлишкового обладнання, яке можна залучити при продовженні активної адвокаційної кампанії.

“З цими постачаннями зброї ми прорубали логістичний та юридичний механізм реалізації, який тепер можна масштабувати. Це було основним завданням”, –пояснив Заблоцький.

Він також зауважив, поїздка української делегації, зокрема мера Ірпеня Олександра Маркушина до Маямі у листопаді 2022 року, передувала цій події. Тоді Маркушин та мер Маямі підписали угоду про побратимство між містами та домовились про передачу зброї.

“Якби ця зброя була у всіх з самого початку війни, то росіяни не зайшли так далеко. Люди вже зустрічали б їх на кордоні зі зброєю. Її передача є важливою для нашої громади”, – наголосив очільник Ірпеня під час першої передачі конфіскованої зброї.

Раніше  Інформатор БІГ повідомляв, що американські поліцейські передали зброю українським колегам.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору