Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Навчання для рятувальників в Ірпені: спрацювали оперативно

Сьогодні, першого листопада, в Ірпені відбулись командно-штабні навчання для співробітників екстрених служб.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ  з посиланням на ГУ ДСНС Київської області.

Зазначається, що завданням цих навчань була  перевірка координації та послідовності  дій екстрених служб у випадку виникнення надзвичайної ситуації.

“За задумом тренувань, внаслідок ворожих обстрілів уламками ракети було зруйновано четвертий поверх будинку, троє людей отримали важкі травми, а ще шістдесят опинились заблокованими в під’їзді” – йдеться у повідомленні.

Ситуацію змоделювали близьку до справжньої НП

Рятувальники розповіли, як спрацювали служби. Найперше  – будинок  швидко відключили від електрики та газопостачання. Тим часом безпечному від надзвичайної події місці рятувальники розгорнули пункти обігріву та евакуації, а також штаб ліквідації небезпеки.

“Рятувальники ДСНС оперативно прибули на місце події. У складі ланок газодимозахисної служби винесли постраждалих, евакуювали людей з будівлі та приступили до гасіння пожежі. Крім того, до пошкодженої будівлі прибув піротехнічний розрахунок, який спочатку вилучив з навчального кабінету вибухонебезпечний предмет, а потім знищив його у спеціально відведеному місці”, – розповіли співробітники ДСНС.

Також вони зазначили, що надали психологічну допомогу усім “постраждалим”.

Нелегко в навчанні

Отже, є сподівання, що співробітники ГУ ДСНС Київщини так само чітко й оперативно спрацюють у разі справжньої надзвичайної ситуації. Звісно, хотілося б, аби такого не сталося. Краще хай відпрацьовують свої вміння на тренуваннях.

У повному спорядженні

Злагоджена команда

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині завершують ліквідацію наслідків буревію.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору