Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

В Ірпені відбулись командно-штабні навчання

В Ірпені відбулись командно-штабні навчання щодо імітації влучання ракети у житловий багатоповерховий будинок.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на першого заступника мера Ірпеня Андрія Кравчука.

Зазначається, що метою навчань є вдосконалення злагодженості та оперативності роботи, спеціалізованих служб під час ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій у період воєнного стану.

«За сценарієм лунає повітряна тривога, у житловий багатоповерховий будинок влучила ворожа ракета, триває пожежа. Є інформація про травмованих та про те, що під завалами знаходяться люди. Уламком від ракети пошкоджено автомобіль, який був припаркований на прибудинковій стоянці, це спричинило його займання», – написав Андрій Кравчук.

Згідно алгоритму дій по виклику на місце умовного влучання ракети оперативно прибули всі служби.

Згідно алгоритму дій по виклику на місце умовного влучання ракети оперативно прибули всі служби.

На місце умовного влучання ракети оперативно прибули всі служби.

Навчання відбулись із залученням 36-ДПРЧ м. Ірпінь ДСНС України у Київській обл., Бучанського районного управління поліції ГУ НП України у Київській обл., КП «Муніципальна варта», ДФТГ, КНП «Ірпінська центральна міська лікарня», КП «Ірпіньводоканал» та КПП «Теплоенергопостач».

Під час заходу були практично відпрацьовані елементи аварійно-рятувальних робіт на зруйнованому будинку, здійснено гасіння пожежі, пошук постраждалих, передача їх медикам, надання медичної допомоги, розбір завалів та прибирання території від уламків. Мешканцям будинку також було надано психологічну допомогу.

Вдосконалення оперативності роботи, спеціалізованих служб під час ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій

Варто зауважити, що такі навчання в Ірпені проводяться не вперше. У березні навчання проводились на території Ірпінського ліцею № 1.

«Органи управління та сили цивільного захисту нашого міста із поставленими завданнями впорались та готові до будь-яких викликів», – резюмував Андрій Кравчук.

Навчання на території Ірпінської громади

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що прокуратура домоглася стягнення з підприємства понад 5,5 млн грн несплаченої орендної плати за землю.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору