Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Бучанський район встановлює побратимські стосунки з американським округом Девіс

Під час візиту на Київщину представників американського штату Юта, до якого входить округ Девіс, було підписано угоду про побратимство з Бучанським районом.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що зустріч з представниками штату Юта відбулася у Київській ОВА, під час якої було досягнуто низки домовленостей на обласному рівні.

А також голова Бучанської РДА Данило Мавлянов уклав Угоду з округом Девіс штату Юта про встановлення побратимських відносин. Пріоритетними сферами у цій співпраці визначено п’ять напрямів: це чиста енергія, агроінновації, агропромислова техніка та обладнання, стала біоекономіка та цифрові технології.

Цьому підписанню передувала зустріч начальника КОВА Руслана Кравченко з представниками громадськості штату Юта, які перебувають на Київщині у складі гуманітарної організації «August Mission». Ця оорганізація  з початку військової агресії рф активно допомагає Україні.

Сторони обговорили проєкти, які можна спільно реалізовувати: у сфері медицини, освіти, культури, сільського господарства, розвитку інновацій у космічній галузі та оборонній промисловості та економічного потенціалу Київщини.

“Зокрема, це проєкти у сфері медицини, освіти, культури, сільського господарства. Також торкнулися питання розвитку інновацій, зокрема в космічній галузі та оборонній промисловості”, – йдеться у повідомленні.

За словами Руслана Кравченка, міжнародні партнери переконані, що лише контакти на місцях дозволяють розуміти справжню ситуацію та доносити її до людей в інших країнах.

Тож голова Київської ОВА поінформував гостей про  відбудову Київщини.

“Ми вже відновили понад 13 тисяч об’єктів, пошкоджених внаслідок бойових дій. Усього було зруйновано та пошкоджено понад 28 тисяч об’єктів. Наразі одним з пріоритетних завдань залишається захист нашої енергетичної інфраструктури. І тут ми потребуємо допомоги наших міжнародних партнерів”, – наголосив Руслан Кравченко.

Щодо підтримки економічного розвитку Київщини – Руслан Кравченко передав запевнення американських партнерів про те, що вони  робитимуть усе, щоб якомога більше американських компаній співпрацювали з Україною у реалізації спільних взаємовигідних проєктів.

Також у межах зустрічі начальник Київської ОВА та керівник фонду «Серпнева Місія України» Вікторія Тарасюк підписали Меморандум про подальше надання гуманітарної та медичної допомоги жителям Київської області, постраждалим від російської збройної агресії.

Раніше  Інформатор БІГ повідомляв, що до Бучі завітали представники Президіуму Організації Молодих Європейських Соціалістів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору