Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Пластуни Київщини провели гру “Листопадовий чин”

Щорічний пластовий захід – теренова гра для молоді «Листопадовий чин» зібрала у Бучі майже 70 дітей та молоді з усієї Київщини.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що учасниками гри стали представники Національної Скаутської Організації України «Пласт».

“Захід приурочений до історичної події – українського повстання, організованого в ніч на 1 листопада 1918 року. Тоді українцям вдалося без жодного пострілу захопити Львів і створити Західноукраїнську Народну Республіку”, – йдеться у повідомленні.

Пластуни готові до завдань!

Учасники заходу дізналися більше про історію події – послухали гутірку про те, як здійснювався  Листопадовий чин.

А далі був час теренової гри. Учасники розділилися на чотири команди, які провели гру з елементами відтворення подій: вони мали “захопити” чотири основні локації: ратушу, вежу зв’язку, поліцейський відділок та залізницю.

У кожного гравця – своя роль

«Через цю гру ми показуємо, що українська держава «не впала з неба», це результат боротьби багатьох поколінь. У 1918 році в повстанні брало участь багато пластунів. І ми згадуємо наших вихованців, які тоді і сьогодні боронять свободу та незалежність України», – підкреслив очільник Пластової Ради Київщини Олександр Шеметун.

Один з об’єктів гри

Раніше  Інформатор БІГ повідомляв, що молодь Бучанської громади долучилась до психологічного   інтенсиву «Мені вдалося!».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору