Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Програма комплексного відновлення Київщини: визначено сім пріоритетних напрямів

Нова Програма комплексного відновлення території Київщини на 2023-2027 роки спрямована на забезпечення швидкого та ефективного процесу відбудови і розвитку області.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

«Програма комплексного відновлення території Київської області була підтримана депутатами Київської обласної ради під час останньої сесії 17 жовтня 2023 року. Програма є стратегією розвитку пристоличного регіону та передбачає не лише відбудову знищених та пошкоджених об’єктів, а й стратегічні цілі для трансформацій і підвищення конкурентоспроможності області», – зазначив під час брифінгу директор Департаменту містобудування та архітектури Київської ОВА Ярослав Янович.

У КОВА зазначають, що для реалізації завдань Програми обрано сім таких пріоритетних напрямів:

  • пропозиції від громад області щодо розміщення об’єктів промислового та сільгоспвиробництва, транспортних та інженерних споруд і мереж, закладів освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення, природоохоронної сфери;
  • надання адміністративних послуг;
  • розвиток культурного та духовного середовища, туристичного потенціалу;
  • захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру;
  • розвиток потенціалу територіальних громад області;
  • відновлення закладів соціальної інфраструктури;
  • створення безбар’єрного простору.
  • Інструментом реалізації Програми є виконання заходів обласних комплексних і цільових програм,’ відновлення територій Київщини за різними напрямками діяльності за кошти державного, обласного та місцевих бюджетів, а також інших законних джерел фінансування.

«Наше головне завдання – не лише відбудувати зруйноване, але й зробити життя в регіон кращим, ніж було», – наголосив Ярослав Янович.

ДОВІДКА. На Київщині під час окупації пошкоджено 28 тис. об’єктів – це житлові будинки, школи, лікарні, соціальні та культурні заклади, підприємства тощо.

Раніше  Інформатор БІГ повідомляв, що в усіх громадах Київщини розпочався опалювальний сезон.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

На фото КОВА: Ярослав Янович 

Нагору