Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

До Макарова завітали міністри фінансів України і Швеції

Міністр фінансів України Сергій Марченко побував у  Макарові разом з іноземною делегацією – міністром фінансів Швеції Елізабет Свантессон, та Надзвичайним і Повноважним Послом Швеції в Україні Мартіном Обергом.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на допис у Telegram-каналі Макарівського селищного голови Вадима Токаря.

Конструктивна розмова

Селищний голова поінформував гостей про наслідки руйнувань у громаді, які сталися на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, адже Макарівська громада, як і увесь Бучанський район, першими зіштовхнулися з ворогом. Також візитери зі Швеції дізналися, які труднощі довелося долати у процесі відновлення громади, і як та триває відбудова. А також – якої допомоги потребує Макарівська громада.

“Делегація відвідала наш ліцей №1, який найбільше постраждав серед усіх освітніх закладів нашої громади. Унаслідок обстрілів у закладі була повністю зруйнована їдальня, вибиті всі вікна, через пряме влучання у третій поверх зруйнована покрівля та кабінети”, – йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі

Вадим Токар подякував міжнародним партнерам за увагу до нашої громади, небайдужість до України, а також за допомогу.

Гості відвідали низку об’єктів

Раніше  Інформатор БІГ повідомляв, що на Київщині ухвалили рішення за майже 5,5 тис. заявками на 544 млн грн у межах єВідновлення.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору