Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Нардеп Дубінський виявився російським агентом “Буратіно”

СБУ та ДБР зібрали докази державної зради з боку народного депутата України: Олександр Дубінський здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь росії.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на СБУ, з посиланням на Офіс Генпрокурора та з посиланням на власний Telegram-канал.

Зазначається, що народний обранець, як з’ясувало слідство, входив до складу злочинної організації, яку сформувало гру – головне управління генштабу збройних сил рф і мав позивний «Буратіно».

Учасникам угруповання російська воєнна розвідка рф. платила гроші за розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитацію її на міжнародній арені. Правоохоронцям стало відомо, що на фінансування мережі росія витратила понад 10 млн доларів США.

Це угруповання створив у форматі агентурної мережі заступник начальника гру рф Володимир Алєксєєв як агентурна мережа.  А операційне керівництво з території росії здійснював його заступник Олексій Савін.

Під час оперативних заходів

“У межах досудового розслідування задокументовано, що фігурант поширював фейки про вище військово-політичне керівництво нашої держави. Один з прикладів дезінформаційної роботи – розповсюдження фейків про нібито втручання українських високопосадовців у президентські вибори в США у 2019 році. Для «розгону» проросійських наративів він брав участь у відповідних пресконференціях”, – йдеться у повідомленні.

І це не єдина публічна особа з України, задіяна у цій ворожій групі. До її  складу входив також екснардеп Андрій Деркач. Втім, він напередодні повномасштабного вторгнення рф втік за рубіж. Не обійшлося у цій агентурній мережі і без правоохоронців. Зокрема, ще колишній прокурор Костянтин Кулик з позивним «Птичка», який публічно «обґрунтовував» фейки на користь росії з використанням псевдоправових наративів. Кулик теж нині за кордоном.

До цієї ж групи входив як  координатор у Києві експомічник Деркача, ексспівробітник гру часів срср Ігор Колєсніков. Цей фігурант засуджений і відбуває покарання за держзраду.

Слідство триває

“Наразі, на підставі зібраних доказів, Генеральний прокурор України повідомив учаснику злочинної організації – народному депутату – про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 111 (державна зрада), та ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній). Підозра за цими ж статтями повідомлена співробітникам російського гру Алєксєєву та Савіну, які створили злочинну організацію і займалися підбурюванням до державної зради, а також агентам рф: екснардепу Деркачу та експрокурору Кулику”, йдеться у повідомленні.

Сьогодні вирішується питання про обрання чинному нардепу запобіжного заходу. Печерський районний суд столиці обирає цей запобіжний захід у закритому режимі.

У залі суду

Тим часом правоохоронці продовжують розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

“Зловмисникам загрожує до 15 років з конфіскацією майна. Комплексні заходи проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора”, – зазначають в СБУ.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що контррозвідка СБУ спіймала ще  двох ворожих поплічників, які збирали розвідувальні дані про Patriot та фотографували прильоти по Києву та Черкасах.

Також Інформатор БІГ розповідав, що СБУ виявило зловмисника, який коригував ворожі обстріли по місцям розташування українських військових об’єктів та правоохоронних органів на Київщині. Йому загрожує до 7 років ув’язнення.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору