Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Бучанській громаді запрацює «Медичний інтелектуальний асистент»

Мобільний застосунок «Медичний інтелектуальний асистент», який планують запустити у Бучанській громаді, має покращити доступність медичної допомоги.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що, згідно плану,  застосунок має  запрацювати на базі Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги у першому кварталі 2024 року. Мета впровадження застосунку – знизити навантаження на лікарів, результатом чого має стати поліпшення доступності та ефективності медичної й психологічної допомоги.

“«Медичний інтелектуальний асистент» з’явиться завдяки перемозі ГО «Свідомої Бучанської громади» у конкурсі «Act to Support», де вона була обрана з поміж понад 40 громадських організацій з усієї України”, – йдеться у повідомленні.

Власне, і розробляє  застосунок  ГО «Свідома Бучанська громада» разом з технічним партнером «Open Data Lab – Ukraine» та за підтримки Акселераційної програми Act to Support проєкту «Фенікс», що виконується Фонд Східна Європа коштом ЄС.

Раніше  Інформатор БІГ повідомляв, що у перший День донора у Ворзелі зібрали 37 літрів крові.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору