Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Генерал-лейтенант Сергій Наєв: я завжди опирався на сержантів

До Дня сержанта ЗСУ, який відзначаємо сьогодні 18 листопада, один з підрозділів, що виконує завдання на Київському напрямку Північної операційної зони, отримав пікап «Ford Ranger».

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Telegram-канал “Новини КОС ЗСУ”.

Автівку, передану від волонтерських організацій, бійцям підрозділу вручив командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Автівка для військових

Зазначається, що новий пікап має на озброєнні кулемет «Browning».

Днями машина заступить на бойове чергування у складі мобільних вогневих груп батальйону, що захищають українське небо від ворожих безпілотників.

Сергій Наєв зауважив, що національний та патріотичний дух наших сержантів особливо проявився з початком повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Авто незабаром вийде на бойове чергування

“Сержант – це та людина, яка поруч з командиром. Я завжди опирався на сержантів, і коли був взводним, ротним, командиром батальйону. Бо це люди, які також цілодобово поруч із підлеглим особовим складом – від ранкового підйому до вечірнього відбою. В результаті такої співпраці підрозділ набуває необхідної спроможності, яка потім проявляється на полі бою і впливає на те, чи буде успіх, і чи вдасться уникнути людських втрат, – зазначив командувач Об’єднаних Сил ЗСУ”, – підкреслив Сергій Наєв.

Бойове братерство

За словами самих сержантів –  якщо підрозділ це організм, то сержанти його хребет.

Адже бойова підготовка підрозділу в основному залежить від сержантів, і саме сержант має бути лідером і зразком для підлеглих. Тож недарма сформувалось сержантське гасло:  «Слідуй за мною, роби як я!».

Штаб-сержант з позивним Коловрат зауважив: “Ми не можемо вимагати від військовослужбовців виконання того, чого самі не можемо зробити. Тому постійно тренуємось, а потім ділимось своїми знаннями і вміннями з підлеглими”.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що на підступах до Києва знищено майже 10 ворожих дронів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору