Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Про День Гідності та Свободи ірпінські бібліотекарі розповіли молоді

Низка заходів з нагоди Дня Гідності та Свободи відбулася сьогодні в Ірпінській міській публічній бібліотеці імені Максима Рильського.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що сьогодні Україна відзначає 10-у річницю Революції Гідності та 19-у річницю Помаранчевої революції.

“Доленосні події тих років сьогодні згадували в Ірпінській міській публічній бібліотеці імені Максима Рильського, організувавши для ліцеїстів нашої громади два заходи – патріотичну годину «Героїв країна – моя Україна» та акцію пам’яті «Майдан…Шлях свободи», – йдеться у повідомленні.

Розповіді дорослих змушують молодь задуматися

Програма була досить насиченою. Зокрема, для молодших читачів підготували вірші, презентацію, а також та міні-фільм, які демонструють відродження української національної свідомості під час революцій на Майдані 2003 і 2013-2014 років.

Під час заходу  згадували і учасників Майдану, і героїчних ірпінчан, котрі захищають нашу державу починаючи з 2014 року.

“Револоція Гідності обʼєднала мільйони людей, які усвідомили, що бути вільним і гідним насамперед означає бути відповідальним: за себе, за своїх близьких, за свою країну”, – зазначається у повідомленні.

Під час заходу

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що Україна відзначає День Гідності та Свободи – день вшанування патріотизму і мужності людей, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів держави та її європейського вибору.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору