Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Вночі ворог застосував по Київщині рекордну кількість дронів

У ніч на 25 листопада практично всю ніч тривала повітряна тривога. Ворог випустив по Україні рекордну кількість «Shahed». Основним напрямком атаки був Київ.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

Зазначається, що зафіксовано пуски близько 75 «шахедів» – із Приморсько-Ахтарська  та району Курської області росії. Цього разу основний напрямок атаки був спрямований на Київ.

“Протиповітряна оборона працювала у щонайменше шести областях України: Київська Сумська, Дніпропетровська Запорізька, Миколаївська, Кіровоградська обл. Жо відбиття повітряної атаки залучено зенітні ракетні війська, тактичну авіацію, мобільні вогневі групи, підрозділи радіоелектронної боротьби”, – йдеться у повідомленні.

Також військові розповідають що, за уточненими даними, цієї ночі вони знищили 74 ударні БпЛА «Shahed-131/136» з 75.

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко деталізує, що з них понад 60 збито над Київщиною.

Також Сергій Попко звернув увагу на те, що це вже четверта атака ворожих безпілотних літальних апаратів на Київ за цей місяць і вона стала наймасовішою з початку повномасштабного вторгнення. БпЛА заходили на Київ хвилями, численними групами, з різних напрямків, постійно змінюючи курс за вектором руху.

“У столиці тривога тривала понад 6 годин. Символічно, що рашисти (нащадки тоталітарної радянського режиму) здійснили цю атаку в День пам’яті жертв голодоморів. Так вони продовжують геноцид України та українців.

За попередніми даними, внаслідок збиття ворожих дронів зафіксовано падіння уламків в різних районах міста:
–  у Солом’янському районі внаслідок падіння уламків є двоє постраждалих – в обох гостра реакція на стрес, без госпіталізації. Також в цьому районі, у 5-поверховому будинку сталося руйнування на другому поверсі, вибиті шибки з першого по п’ятий поверх. В будівлі було заблоковано дві жінки. Також в Солом’янському районі сталося загоряння на території дитячого садочку і на іншій локації – в нежитловому приміщенні на площі 100 метрів квадратних.
–  у Дніпровському районі міста уламки впали на верхні поверхи багатоповерхівки, сталося задимлення.
–  у Голосіївському районі уламки упали на зону зелених насаджень, без потерпілих.
–  у Печерському районі – також на незабудовану територію. Попередньо без наслідків”, – зазначає Сергій Попко.

У столиці 77 житлових будинків та 120 установ лишились без електрики. Тривають роботи з відновлення.

Також Сергій Попко повідомив, що внаслідок атаки постраждало 5 людей. Наймолодшій, дитині – 11 років, найстаршій – 65. З них три гострих реакції на стрес. Ще у двох різані рани кінцівок. Усім  надана медична допомога.

На Київщині, за словами голови Київської ОВА Руслана Кравченка, влучань в обʼєкти критичної інфраструктури немає. Про постраждалих також інформація не надходила.

“В одному з районів унаслідок падіння уламків ворожої цілі сталася пожежа на підприємстві. Пожежу ліквідовано. Пошкоджено 3 приватні та 1 багатоповерховий будинки, автівку і паркани. Пошкодження незначні. Оперативні й аварійні служби ліквідовують наслідки атаки”, – йдеться у повідомленні.

Раніше  Інформатор БІГ розповідав, що працює Гаряча лінія кризової підтримки для ветеранів, їхніх родин та всіх українців у складних ситуаціях.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору