Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

«Мощун — незагоєна рана»: художники фіксують наслідки війни

У межах пленеру «Мощун — незагоєна рана» митці показали своє бачення біди, намалювавши зруйновані внаслідок війни будинки.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Telegram-канал Міністерства культури та інформаційної політики України.

“Метою осіннього пленеру «Мощун — незагоєна рана» є фіксація наслідків повномасштабного вторгнення російської федерації в мирні українські міста й села через картини, які стали би справжнім  історичним і культурним надбанням. Ці твори мають привернути увагу світової громадськості до проблем українських родин, які через війну втратили своє житло”, – йдеться у повідомленні.

Жахіття війни, втілене у полотні

Село Мощун під час активних бойових дій, що відбувалися на Київщині, пережило важкі часи: тут повністю знищено майже 200 житлових будинків.

Тож певним чином символічним є те, що  саме тут відбувся третій осінній пленер «Мощун — незагоєна рана».

Під час пленеру

За словами т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва,  для митця творчість – це мирний спосіб вираження солідарності з ЗСУ, з людьми, які відновлюють свої міста. Художники не можуть залишатися байдужими до того, що відбувається в Україні.

ДОВІДКА. Пленер «Мощун — незагоєна рана» організували Національна Спілка художників України спільно з Міжнародним благодійним фондом «Хай світ пізнає Україну» (ICF Discover Ukraine) в рамках проєкту «Світова TOLOKA Global Community».

Вшанування пам’яті загиблих

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що 1139 українців зазнали катувань від армії рф під час окупації Київщини.

Також Інформатор БІГ розповідав, що у Києві відбувся допрем’єрний показ художнього фільму «Буча», що заснований на реальних подіях, які відбувалися у Бучі, Ірпені, Ворзелі, Гостомелі під час російської окупації в лютому-квітні 2022 року. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору