Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Безпека руху: як правильно маневрувати

Зимовий сезон традиційно супроводжується погіршенням погодних умов, тож на дорогах треба бути максимально обережними, і серед іншого – дотримуватися правил маневрування.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на патрульну поліцію Київщини.

Зазначається, що однією з головних причин дорожньо-транспортних пригод є саме недотримання вимог маневрування.

Основні правила маневрування:

  • Перед початком руху, перелаштуванням та будь-якою зміною напрямку руху водій має переконатися, що це буде безпечно і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху.
  • Виїжджаючи на дорогу з житлової зони, дворів, місць стоянки та інших прилеглих територій, водій має перед проїзною частиною чи тротуаром дати дорогу пішоходам і транспорту, що рухається по ній, а з’їжджаючи з дороги — велосипедистам і пішоходам, напрямок руху яких він перетинає.
  • Якщо водій перелаштовує свій транспортний засіб,  він має дати дорогу транспорту, який рухається в попутному напрямку по тій смузі, на яку він має намір перелаштуватися.

“Друзі, керуючи автотранспортом будьте максимально уважними та обережними, з повагою ставтесь до інших учасників дорожнього руху”, – закликають патрульні.

Також вони радять під час погіршення погоди заздалегідь планувати поїздки, враховуючи те, що несприятливі погодні умови можуть призвести до ускладнення руху транспорту.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що на дороги Київщини вивели більше спецтехніки для розчищення автошляхів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору