Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Польський письменник: українська мова має чудову структуру для написання віршів

У міській публічній бібліотеці імені Максима Рильського, що в Ірпені, під час творчої зустрічі  польський письменник Пьотр Лямпрехт презентував свою нову книгу.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що творча зустріч мала назву «Україна-Польща: слова, що єднають народи».

Ірпінці змогли поспілкуватися з іменитим польським письменником. Адже Пьотр Лямпрехт — поет, заступник голови Польської спілки письменників у м. Краків, священник, чернеуь-августинець, секретар Польської провінції Ордену Святого Августина, вікарій у парафії Святої Катерини Олександрійської в Кракові.

“На початку творчої зустрічі письменник презентував нову книгу віршів та їх переклад українською, а після відповів на запитання читачів і поділився особистими думками про різницю між українською та польською поезіями. Зокрема про те, що українська мова має чудову структуру для написання віршів, а також розповів про своє захоплення кількістю почуттів в українській поезії”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про початок різдвяних ярмарків  у місті, яке цього року набуває особливого символізму – Кракові, символом якого є дракон. 

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору