Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

“Командування об’єднаних сил Збройних Сил України”: нова пам’ятна монета

Учора, 6 грудня, у День Збройних Сил України,  в НБУ презентували нумізматичну новинку – обігову пам’ятну монету “Командування об’єднаних сил Збройних Сил України”.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Нацбанк України.

Зазначається, що нову  монету “Командування об’єднаних сил Збройних Сил України” презентували Голова Національного банку України Андрій Пишний та Командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв. Також у заході взяв участь Герой України полковник В’ячеслав Пятаков.

Монета присвячена окремому органу військового управління стратегічного рівня всіма міжвидовими та міжвідомчими угрупованнями військ (сил) для проведення об’єднаних операцій за завданням Верховного Головнокомандувача та Генштабу ЗСУ.

“Аверс монети – ідентичний з аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року, на ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщені номінал монети, рік карбування та герб України. На реверсі монети в центрі зображено емблему Командування об’єднаних сил Збройних Сил України”, – йдеться у повідомленні.

“Відтепер наша глибока повага на десятиліття викарбувана в металі. На монеті ми зобразили емблему Командування об’єднаних сил ЗСУ – традиційну козацьку зброю – пірнач на фоні двох схрещених шабель. Цей шеврон, втілений у монеті, є дуже чітким і промовистим. Бо насправді ви ті, хто успадкував столітню звитягу українського воїнства” – розповів Андрій Пишний.

“Спільними зусиллями ми здобудемо нашу славетну Перемогу. Ворог, як будь-яка пітьма, обов’язково впаде. З нами Бог, з нами воля українського народу”, – підкреслив Сергій Наєв.

Загалом у готівковий обіг планується ввести майже 10 млн штук нових монет. Частину тиражу планують сформувати у спеціально оформлені ролики з 25 монет. 6 грудня НБУ анонсував і початок реалізації роликів обігових пам’ятних монет у сувенірній упаковці.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що в Ірпені у межах благодійної акції від НБУ, метою якої є збір коштів, а саме копійок,  на потреби Збройних Сил України, зібрали понад 2 тис грн.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору