Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Бучанський район – серед лідерів Київщини у реалізації фізкультурного проєкту

Київщина визнана найактивнішою областю в Україні з реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України». У низці напрямків одним із лідерів є й Бучанський район.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на пресслужбу управління молоді і спорту Київської ОВА.

Зазначається, що Київську область відзначили нагородою від Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» під час першого в Україні фестивалю «Родина координаторів Активних парків Київщини. Захід відбувся 4-6 грудня у Борисполі.

Фестиваль координаторів активних парків

В урочистому відкритті заходу взяли участь  заступник голови КОВА Михайло Ємець, начальник управління молоді та спорту КОВА Сергій Тимофєєв, співавтор соціального проєкту «Активні парки» Вадим Данильченко, головний координатор і тренер-методист Активних парків України Гліб Колмогоровдиректор Всеукраїнського центру «Спорт для всіх» Андрій Ребрина та обласного – Андрій Михальчук.

Учасники заходу дізналися багато корисного

“Протягом трьох днів 120 активістів, серед яких – 101 координатор Активних парків,  амбасадори, працівники центру «Спорт для всіх», які займаються реалізацією соціального проекту президента України «Активні парки – локації здорової України» на Київщині, навчалися теорії та вправлялися на практичних заняттях для підвищення компетентності у впровадженні здорового та активного способу життя для всіх верств населення пристоличного регіону. Учасники слухали лекції щодо напрямів успішної реалізації програми «Активні парки – локації здорової України» серед мешканців громад, у яких вони працюють, а також брали участь у майстер-класах і фізичних активностях”, – йдеться у повідомленні.

Активне заняття

Під час фестивалю також було названо лідерів у низці напрямків проєкту «Активні парки – локації здорової України».

Зокрема, до ТОП-7 координаторів семи районів Київщини (визначалася за найбільшою кількістю проведених заходів за рік, найбільшою кількістю учасників, найбільшою кількістю ВПО) з Бучанського району увійшла Макарівська громада (координатор Олег Андрієнко).

Миті гордості

Також було відзначено найактивніші громади в 9 номінаціях, серед яких найбільша кількість проведених заходів — У Бучанському районі, а саме – у Борщагівській громаді (координатор Олександр  Лисов).

Веселі і корисні вправи

Програма фестивалю, була досить насиченою. Учасники заходу прослухали  доповідь про програму «Активні парки – локації здорової України», у якій ішлося про  місію, бачення та плани програми

Також організатори провели лотерею з розіграшем спортивного інвентаря, поділилися тонкощами ведення сторінок у соціальних мережах,  розповіли про роботу додатка «Активні парки», який постійно вдосконалюється, а також провели фітнес-тренінг «Totalfit» від амбасадора Гліба Колмогорова тощо.

Обмін досвідом

“Координатори ділилися власним досвідом роботи з людьми, успіхами й напрацюваннями, демонстрували елементи тренувань, активно брали участь в тренувальних сесіях від фітнес-тренера та ігрових видах спорту – кросмінтон, корнхол, фрізбі, баскетбол, футбол, вправи з ТРХ-петлями на фітнес-станції. І тепер нові знання та навички тренери впроваджуватимуть серед своїх підопічних”, – зазначає управління молоді і спорту КОВА.

Вправи для здоров’я і хорошого самопочуття

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що в Україні стартує впровадження комплексу заходів для формування безпечного освітнього середовища у навчальних закладах.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору