Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У Києві зупинено роботу кількох станцій метро

Сьогодні, 8 грудня, з метою безпеки та з урахуванням технічного стану тунелів зупинено рух поїздів метро на ділянці між станціями “Теремки” – “Деміївська”.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на КМВА.

Зазначається, що нині поїзди курсують між станціями “Героїв Дніпра” – “Либідська”.

Натомість працюватимуть дублюючі маршрути наземного транспорту.

Раніше планувалося закрити рух поїздів між зазначеними станціями метро з 9 грудня – на час ремонту перегінного тунелю.

“Обмеження на ділянці “Теремки” – “Деміївська” вводяться у зв’язку з необхідністю термінового проведення ремонту перегінного тунелю між станціями. Рух поїздів на цьому відрізку доведеться повністю зупинити до завершення робіт. Таке рішення прийняте сьогодні Постійною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА”, – йдеться у повідомленні.

Тим часом станції метро “Деміївська”, “Голосіївська”, “Васильківська”, “Виставковий центр”, “Іподром”, “Теремки” цілодобово працюватимуть як укриття.

У КМДА пояснили, чому
зупинили рух поїздів, зазначивши, що це – вимушений крок для уникнення позаштатної ситуації під час інтенсивного руху поїздів.

“Так, через нерівномірні процеси розущільнення, віброповзучості навколо ґрунтового масиву і навантаження на тунельну оправу з’явився ризик втрати стійкості тунельних споруд.
Перегінні тунелі між станціями “Деміївська” та “Либідська” споруджувалися в поймі річки Либідь у 2008-2010 роках підземним способом у складних гірничо-геологічних умовах, при штучному водозниженні”, – зауважують у КМВА.

І кажуть, що планують провести  відновлювальні роботи приблизно за 6 місяців.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що синоптики попереджають про небезпечні метеоявища: Київщина готується

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору