Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Додаткові 10 мільйонів: Київщина формує матрезерв на випадок надзвичайних ситуацій в енергетиці

На Київщині створили резерв матеріально-технічних засобів, аби жителі області  не залишалися надовго без світла та тепла у разі нових обстрілів чи негоди.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Facebook-сторінку начальника Київської ОВА Руслана Кравченка.

Зазначається, що рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій КОВА створено резерв  матеріально-технічних засобів,котрі використовуватимуть, якщо виникне загроза чи надзвичайна ситуація. Додатково Київщина спрямувала на це понад 10 млн грн.

Руслан Кравченко зауважив, що це роблять, аби не повторилась проблемна ситуація, з якою зіштовхнулись жителі області минулої зими, коли внаслідок постійних ракетних атак на Київщину обладнання на електроенергетичних підстанціях було пошкоджене чи зруйноване, постраждали й електромережі. Тоді енергетики постійно працювали, аби повернути у помешкання людей світло і тепло, але без складних ситуацій не обійшлося – люди залишались без електрики та зв’язку, шукали, де підзарядити гаджети.

Нині ж КОВА працює на випередження.

«Формуємо запаси обладнання, запасних частин, насосного устаткування, реагентів тощо. У разі проблем спільно з енергетиками будемо швидко відновлювати постачання електрики, води, подачу тепла, ремонтувати об’єкти паливо-енергетичного сектору… Попри воєнний стан робимо все, щоб мешканці області жили в комфортних, гідних умовах», – зазначив Руслан Кравченко.

Також він запевнив, що для того, аби енергетична сфера працювала безперебійно, Київська ОВА допомагатиме енергетикам.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що у КОВА оголосили тендер на відновлення зруйнованого росіянами Ірпінського  ДЮСШ.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору