Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Довічно ув’язнили заочно військового рф, який розстріляв жителя Гавронщини

Командир-розвідник рф, який у спину розстріляв 70-річного жителя Бучанського району, отримав довічне ув’язнення заочно.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на СБУ.

Зазначається, що військовий РФ, капітан  Дмитро Дьоготь, який обіймав посаду керівника розвідки 64-ї окремої мотострілецької бригади збройних сил рф,  брав участь у захопленні Бучанського району.

Він причетний до масових вбивств цивільного населення в Україні.

До довічного позбавлення волі заочно його засуджено завдяки доказовій базі СБУ.

“У період тимчасової окупації громади Дьоготь командував діями підлеглих під час проведення каральних акцій проти місцевих жителів. У ході таких «рейдів» рашисти викрадали та вбивали людей, а також грабували приватні помешкання. При цьому військовий посадовець власноруч застосовував вогнепальну зброю проти цивільних”, – йдеться у повідомленні.

Служба безпеки України встановила, що торік 3 березня на одній з вулиць селища Гавронщина Дьоготь зупинив беззбройного 70-річного громадяни і вдарив його в обличчя прикладом автомата, а коли чоловік упав, окупант розстріляв його в спину.

“Ініційована СБУ судово-медична експертиза підтвердила, що причиною загибелі місцевого жителя стали численні вогнепальні поранення і втрата крові. На підставі зібраних доказів суд визнав Дьогтя винним за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни) і призначив йому довічне позбавлення волі заочно”, – зазначають в СБУ.

Також правоохоронці інформують, що нині тривають комплексні заходи для встановлення місця перебування засудженого для його покарання за злочини проти громадян України.

ДОВІДКА. Розслідування проводили співробітники СБУ в м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Києво-Святошинської окружної та Київської обласної прокуратур.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що у СБУ розповіли про унікальну операцію звільнення Київщини від ворога.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору