Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Київська ОВА скасовує договір на закупівлю 1000 FPV дронів

Договір на закупівлю 1000 FPV дронів, які мали відправити 72-й бригаді, Київська ОВА скасовує через порушення умов.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Facebook-сторінку начальника Київської ОВА Руслана Кравченка.

Начальник КОВА попросив вибачення у 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, які боронять країну на східному напрямку і мали отримати усю партію безпілотників, та звернув увагу на те, що він  не раз попереджав про те, що проблемні тендери та договори буде скасовано. І це – один з таких випадків.

«Розриваємо договір за тендером, який був оголошений у листопаді Департаментом цивільного захисту КОВА на закупівлю 1000 FPV дронів. Причина – проста. Постачальник – ТОВ «КОНКОРД-22», який виграв тендер, не виконав свої зобов’язання. Уже понад три тижні прострочені терміни щодо виготовлення та постачання всієї партії дронів. Крім того, із 1000 дронів доставив лише трохи більше 70 одиниць. Але їхні технічні характеристики та комплектація не відповідають умовам договору», –йдеться у повідомленні.

Руслан Кравченко розповів, що він уже звернувся до правоохоронців щодо розгляду питання, і звернув увагу на те, що постачальник не отримав і не отримає оплати за дрони.

«І  замовники, і постачальники несуть відповідальність. Неякісне обладнання чи взагалі його відсутність, особливо в умовах війни, – це загроза життю кожного. Тому таке недбале ставлення до виконання умов договору з боку постачальника – це безвідповідальність і цинізм», – наголосив начальник КОВА.

Також він запевнив, що 72-та бригада не залишиться без необхідної техніки і в найкоротші терміни буде забезпечена якісними FPV дронами, адже це стосується питань обороноздатності країни та закупівлі обладнання для наших військових.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що на Київщині створили резерв матеріально-технічних засобів, аби жителі області  не залишалися надовго без світла та тепла у разі нових обстрілів чи негоди.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору