Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Не катайтесь п’яними: випишуть штраф, а то й конфіскують машину

За листопад патрульні Київщини зафіксували 38 ДТП за участю нетверезих водіїв.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на патрульну поліцію Київщини.

Правоохоронці звертають увагу на те, що керування транспортом у нетверезому стані – це небезпечно, та й несе за собою тяжкі наслідки.

«Вкотре нагадуємо, що під час керування автомобілем в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп‘яніння порушується координація рухів, швидкість реагування та можливість зосередження», – зауважують поліцейські.

Тим більш небезпечно це за поганої погоди, або якщо дороги недостатньо розчищені. Звісно, не треба сідати за кермо, аби не наражати на небезпеку себе та інших.

До того ж, за керування транспортним засобом в стані сп’яніння передбачена відповідальність за ст. 130 КУпАП. Патрльні розповідають, скільки «коштують» «п’яні порушення»:

  • за скоєння правопорушення вперше: штраф 17 тисяч гривень з позбавленням права керування на один рік;
  • повторно протягом року: штраф 34 тисячі гривень з позбавленням права керування на три роки з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого, або адмінарешт на десять діб з позбавленням права керування на три роки з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого;
  • двічі протягом року: штраф 51 тисяча гривень з позбавленням права керування на десять років з конфіскацією транспортного засобу, або адмінарешт на п’ятнадцять діб з позбавленням права керування на десять років, з конфіскацією транспортного засобу.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що АЗС Київщини оновили ціни на бензин, дизель та газ.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору