Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У громадах України посилюють систему безпеки

Безпекові проєкти в громадах стали однією з тем під час Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України обговорювалися безпекові проєкти в громадах, як одне із базових питань під час війни та після її завершення.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на очільника МВС України Ігоря Клименка.

Зазначається, що безпекові заходи у громадах включають багато аспектів, спрямованих на те, щоб люди почували себе у безпеці. Це контроль за обігом зброї, діяльність блокпостів, робота кримінальної поліції тощо

“Також за завданням Президента готуємось створити системи безпеки у місцях скупчення людей – торгових центрах, об’єктах інфраструктури, в закладах охорони здоров’я. У населених пунктах мають запрацювати центри безпеки, в яких перебуватимуть поліцейські, рятувальники, медики. Це посилить комунікацію між екстреними службами, дозволить швидше реагувати на виклики та надавати допомогу громадянам”, – йдеться у повідомленні.

Також Ігор Клименко наголосив, що особливу увагу звернуть на ветеранів війни. Правоохоронці разом із місцевими органами влади мають приділити достатню увагу кожному Герою, який повертається з фронту додому.  Йдеться про реабілітацію, соціальну підтримку та адаптацію до мирного життя тощо.

Один з перших запланованих кроків – посилення безпеки у закладах освіти.

“500 поліцейських вже найближчим часом нестимуть службу у закладах освіти. Вони забезпечать охорону правопорядку, взаємодію з адміністраціями шкіл, пропускний режим”, – наголосив очільник МВС.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що нині 70% закладів освіти перебувають під захистом поліції охорони, і обладнані тривожними кнопками.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору