Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Ворог ушосте з початку місяця атакував Київ

Майже п’ять годин тривала повітряна тривога на Київщині. Сили ППО збивали ворожі дрони, які атакували область.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

‘Влучань та пошкоджень критичної та цивільної інфраструктури не зафіксовано. Постраждалих немає. Інформацію про нічну атаку ретельно перевіряємо та аналізуємо. Всі оперативні служби працюють”, – йдеться у повідомленні.

На Київ це була шоста повітряна атака з початку місяця. Ворог посилив повітряні удари по столиці України.

За словами голови КМВА Сергій Попка, ворог застосовує озброєння  за  тактикою зразка травня 2023, коли військові рф постійно змінювали, комбінували, чергували види і типи засобів повітряних атак.

“Ударні БпЛА, крилаті ракети зі стратегічних бомбардувальників, «Іскандери», «Кинджали» летять на Київ по черзі, зміняючи один одного. Сьогодні вночі, після трьох днів балістичних загроз, ворог знов кинув на столицю баражуючі боєприпаси «Shahed». БпЛА атакували групами, хвилями і з різних напрямків. Силами і засобами протиповітряної оборони усі ворожі цілі були знищені”, – повідомив Сергій Попко.

Він зауважив, що внаслідок роботи ППО та падіння уламків в місті ніхто не постраждав.

За даними Повітряних сил ЗСУ,  усього в нічному ударі було застосовано 31 ударний БпЛА «Shahed-136/131», які окупанти спрямували у різні регіони України. Нині захисники знищили 30 «шахедів» в межах Дніпропетровської, Київської, Вінницької, Чернігівської, Сумської, Полтавської, Черкаської, Херсонської, Запорізької, Миколаївської та Хмельницької областей.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у СБУ розповіли про унікальну операцію звільнення Київщини від ворога.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору