Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

До 12 років за ґратами засуджено військового рф, який під час окупації Мощуна на Київщині викрав майно місцевого

Військового держави-агресора засудили до 12 років позбавлення волі за викрадення майна місцевого жителя у селі Мощун, що на Київщині.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Офіс Генерального прокурора.

Відомо, що військовий рф під час окупації Мощуна на Київщині викрав майно місцевого жителя. Прокурори у суді довели, що на початку березня 2022 року, під час окупації села Мощун Бучанського району Київської області, засуджений спільно з іншими військовими вдерся на територію приватного домоволодіння.

На момент скоєння злочину, в будинку нікого не було. Проте господар будинку спостерігав із лісу неподалік за діями окупантів. Озброєні військовослужбовці рф зайшли до будинку громадянина. Вони незаконно заволоділи його грошима, золотими виробами, іншими особистими й господарськими речами. Викрадене майно вони помістили до військової техніки та поїхали.

Суд у повному обсязі задовольнив цивільний позов потерпілого. За публічного обвинувачення прокурорів Офісу Генерального прокурора військовослужбовця збройних сил рф визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Мощуні громада зустрілася з представниками влади щодо обговорення відновлення зруйнованих будинків.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору