Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Першу в Україні фабрику-кухню відкрили у Бучі

У новому році на фабриці-кухні, яку відкрили у Бучі,  виготовлятимуть та доставлятимуть до шкіл і дитсадків майже 10 тисяч порцій готових страв.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

Відкриття фабрики-кухні, де готуватимуть смачну, здорову та корисну їжу – один з кроків реформи шкільного харчування.

Зазначається, що  першими продукцію фабрики-кухні, яку відкрили учора, 18 грудня, отримуватимуть школи  Бучанської громади. А пізніше гаряче харчування доставлятимуть до навчальних закладів Немішаївської та Бородянської громад.

На відкриття завітали високі гості

Цей проєкт було втілено за ініціативи першої леді Олени Зеленської та за підтримки відомого мецената Говарда Баффета.

“Новозбудовану фабрику-кухню відвідала дружина Президента України Олена Зеленська, меценат Говард Баффет, заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, представники міністерств, начальник Харківської ОВА, представники міжнародних організацій”, – йдеться у повідомленні.

Гостямм продемонстрували сучасне обладнання фабрики-кухні

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко розповів, що  готові страви, які приготують на фабриці-кухні,  охолоджуватимуть при температурі 3°С, а потім машинами у спеціальних боксах транспортуватимуть до закладів освіти. Уже там на спеціальному обладнанні їжу розігріватимуть і подаватимуть дітям.

Нагадаємо, раніше Інформатор БІГ розповідав, що загалом така фабрика зможе забезпечувати харчуванням 30-40 закладів освіти. Постачання їжі дітям стане систематизованим, безпечним і якісним.

“Київщина – одна з лідерів серед областей у реформі шкільного харчування”, – підкреслив очільник КОВА.

Під час обговорення події

Олена Зеленська назвала відкриття цього закладу харчування важливим днем для реформи шкільного харчування.

“Рада нині бути тут із меценатом Говардом Баффетом, завдяки якому став можливим цей проєкт. А він не лише про їжу – він про спільні дії. Про підтримку, яка не має кордонів і територіальних меж. Про робочі місця й таке необхідне деокупованим територіям економічне пожвавлення. Маємо великі плани. Сподіваюся, ця кухня започаткує мережу подібних фабрик, що годуватимуть дітей по всій країні”, – зауважила Олена Зеленська.

Вона також розповіла, що на черзі – будівництво другого такого закладу – на Харківщині.

“Будівництво тривало вісім місяців”, – деталізували у Бучанській міській раді.

Дітям доставлятимуть порційну їжу

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що 10 квітня під час свого візиту на Київщину меценат Говард Баффет особисто підняв  екскаватором перший ківш ґрунту для будівництва фабрики-кухні, розпочавши спорудження концептуального нового закладу харчування.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору