Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Поради батькам: як зробити інтернет безпечним для дітей

Аби посилити безпеку дітей в інтернеті, кіберполіцейські радять батькам насамперед встановити необхідні налаштування для захисту ґаджета, яким користується дитина.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Національну поліцію України.

Попереду зимові канікули, тож, вочевидь, діти матимуть більше часу для комп’ютерних розваг чи пошуку необхідної інформації.

Щоб “ходіння” по інтернету було безпечним для дітвори, поліцейські, окрім рекомендації встановити відповідні налаштування для захисту ґаджета, радять батькам ще й таке:

  • якщо потрібно створити акаунт для навчання на певній платформі зробіть це разом з дитиною. Обов’язково налаштуйте двофакторну автентифікацію.
  • навчіть дітей використовувати надійні, складні паролі, різні для кожного ресурсу і не повідомляти їх нікому
  • домовтеся з дитиною, що під час навчання вона використовуватиме лише визначені вчителями програми, месенджери та вебсайти з навчальним матеріалом
  • розкажіть дитині про те, яку небезпеку таїть встановлення невідомих програм, відкриття підозрілих посилань, вкладень до листів та файлів, навіть якщо вони надіслані з акаунтів знайомих людей
  • навчіть дитину тримати особисті дані в секреті
  • поясніть дитині, що до нових знайомств в інтернеті варто ставитися обережно та скептично.

“Обговоріть із дитиною план дій на випадок нестандартних ситуацій. Важливо формувати довірливі відносини – дитина має знати, що у будь-якому випадку може розраховувати на допомогу батьків чи вчителя”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що завдяки додатку «Перекладач ЖМ» нечуючі люди можуть безкоштовно звернутися за допомогою до Служби порятунку ДСНС.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору