Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Бучі зафіксовано рідкісні види фауни: у планах – створення заповідної зони

Ще один обʼєкт природно-заповідного фонду планують створити у Бучанській громаді. За ініціативу одноголосно проголосували депутати міськради.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що біля вулиці Лісова, на зеленій зоні, облаштують парк-памʼятку садово-паркового мистецтва «Кампа». Площа заповідника складе понад 2 гектари.

Локація для парку-пам’ятки обрана не випадково.

“На цій зеленій зоні зафіксовано два види тварин, занесених до Червоної книги України, а саме жук-олень та кажан широковух європейський”, – йдеться у повідомленні.

І це ще не все. Фахівці зафіксували у місці майбутнього парку-пам’ятки 13 видів птахів, багато з яких –  рідкісні або зникаючі, а деякі з них охороняються Бернською конвенцією.

“Таку ініціативу Бучанської міської ради, підтриману Київським еко-культурним центром, винесли на розгляд депутатів. І 22 грудня, на 53 позачерговій сесії проєкт рішення одноголосно підтримали. Рішення про створення парка-памʼятки передали Київській обласній раді, яка має остаточно схвалити цю ініціативу”, – зауважують у міськраді.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що знаковий ландшафтний заказник «Ріка-Герой Ірпінь» створять у Бучанській громаді.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору