Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Далека поїздка на авто: як підготуватися

На свята немало родин вирушає в гості, на відпочинок на власному авто. Тим, хто планує далеку дорогу, варто належно підготуватися.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на патрульну поліцію України.

Насамперед – перед тривалою поїздкою варто заїхати на стацію техобслуговування і продіагностувати  автівку, а виявивши недоліки – усунути їх.

Якщо подорожуватимете з дітьми, подбайте про утримуючі системи для них. Також доцільно перевірити справність пасків безпеки.

Візьміть із собою запасне колесо чи спеціальний ремкомплект, якщо таке не передбачене заводом-виробником.

Перевірте, чи є у вас буксирувальний трос, вогнегасник, аптечка, знак аварійної зупинки, дроти для “прикурювання”, лопата, каністра з бензином, омивач скла.

Звісно, заправте повний бак і стежте за тим, щоб у вас було достатньо пального для можливості зігрітися обігрівачем у разі необхідності.

Також простежте за рівнем зарядки телефона та не забудьте взяти зарядний пристрій.

Перевірте чи всі необхідні документи ви взяли, а також ізьміть запас їжі, води та термос з теплим напоєм.

Звертайте увагу на прогноз погоди. Можливо, за несприятливих погодних умов варто відмовитися від поїздки чи перенести її на інший час.

“Дотримуйтеся правил дорожнього руху та безпечних вам подорожей”, – бажають патрульні.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що завдяки додатку «Перекладач ЖМ» нечуючі люди можуть безкоштовно звернутися за допомогою до Служби порятунку ДСНС.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору