Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

Триває службове розслідування щодо очільника поліції Київщини

Голова Нацполіції Іван Вигівський призначив службове розслідування щодо очільника поліції Київщини Анатолія Щадила, який заступив на посаду у вересні 2023 року.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на речницю НПУ Олена Бережна в коментарі hromadske.

«Керівник призначив стосовно цього службове розслідування, будуть зʼясовані всі обставини щодо люстрації», — повідомила речниця НПУ Олена Бережна.

Згідно з розслідуванням журналістів, Щадило підпадав під люстрацію, тому він мав бути звільнений. Не дивлячись на це, він продовжує працювати на посаді очільника поліції Київщини. Тим самим Щадило порушує закон. До того ж не зрозуміло, чому лише зараз почалося службове розслідування щодо його персони.

Журналісти також виявили багатомільйонні статки у Щадила. Так, його сім’я має у власності чотири квартири, кілька земельних ділянок, човни й навіть яхту.

До того ж в ході журналістського розслідування було виявлено багатомільйонні статки Анатолія Щадила. Журналісти з’ясували, що його родина має чотири квартири у власності. Крім того, вони володіють кількома земельними ділянками, човнами та яхтою. За даними журналістів, Щадило має під Києвом 50 соток землі, де розташований маєток на 250 м² із лазнею, тенісним кортом та елінгом.

Нагадаємо, що Анатолій Щадило працював у заступником начальника поліції Волинської області Олександра Терещука з 2012 року. У лютому 2014-го бійців волинського «Беркуту» відправляли у відрядження до Києва.

У волинській поліції, за даними журналістів, Щадило працював до літа 2014 року. Потім ще кілька місяців перебував «у розпорядженні керівництва» тієї самої обласної поліції. Таким чином, він працював на посаді заступника голови обласної міліції (на той час) більше ніж 1,5 року.

За словами директорки Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України у 2014-2016 роках Тетяни Козаченко, Щадило точно підпадав під люстрацію та не мав, за законом, права працювати в державних органах до жовтня 2024 року. Вона зазначила, що не існує правових механізмів, окрім указу Президента, для звільнення від люстрації конкретної людини.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, де у Гостомелі можна отримати паспортні послуги.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору