Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Земля: Міноборони повернуло у свою власність 10-гектарну ділянку на Київщині

Майже 100 мільйонів гривень –  така ринкова вартість землі, яку повернули Міністерству оборони рішенням суду.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Міністерство оборони.

Зазначається, що земельна ділянка була незаконно відчужена у 2016 році.

За повідомленням Головного управління земель оборони та фондів, Київський апеляційний суд 21 грудня ухвалив рішення повернути Міністерству ділянку, на території якої розташована військова частина. За часів СРСР там були прокладені кабельні лінії зв’язку та живлення військового містечка, які донині використовуються військовою частиною при відсічі збройної агресії. Однак у 2016 році 20 гектарів земель оборони протиправно вивели зі сфери управління оборонного відомства. Після повернення Міністерству оборони 10 гектарів з цих земель триває робота над поверненням решти території», – йдеться у повідомленні.

Також Головне слідче управління Національної поліції України за сприяння Міноборони  проводить розслідування у цій справі, аби покарати винних в оборудці посадовців.

«Станом на зараз сімом особам, причетним до відчуження земель, оголошено підозру у вчиненні злочинів за статтями 364 та 366 Кримінального кодексу України», – зауважують у Міністерстві оборони.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що триває службове розслідування щодо очільника поліції Київщини.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору