Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

На Київщині діяла «філія» російського Хімпрому: СБУ знешкодила міжнародних наркоторговців

Понад 60 злочинних угруповань, які займалися контрабандою наркотиків  наркотиків до Євросоюзу, знешкодила СБУ з початку повномасштабної війни.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на СБУ.

Зазначається, що зловмисники хотіли перетворити Україну на транзитера наркотиків до Євросоюзу. У них  вилучено оптові партії «товару» на майже 2 млрд у гривень.

“Низку важливих спецоперацій СБУ провела щодо учасників російської злочинної організації «Хімпром». За координації спецслужб рф цей наркосиндикат ще з 2014 року намагається розгорнути свою діяльність в Україні. Злочинна організація характеризується чіткою ієрархічною структурою та безумовним виконанням вказівок своїх керівників, які переховуються від правосуддя у Мексиці”, – йдеться у повідомленні.

СБУ деталізує, що мережа учасників «Хімпрому» діє по всьому світу нараховує майже тисячу осіб. Вони  щомісяця приносять наркокартелю  понад 2 млн доларів нелегальних прибутків.

“У серпні 2023 року у Київській та Сумській областях СБУ знешкодила «філію» Хімпрому. Серед затриманих – двоє експосадовців підрозділу Національної поліції по боротьбі з наркозлочинністю, які входили до складу російського наркосиндикату. Зловмисники облаштували на території обох регіонів дві потужні нарколабораторії, які забезпечували промислове виробництво заборонених речовин для продажу в Україні та ЄС”, – зауважують у СБУ.

Про масштаб діяльності в Україні свідчать дані СБУ. Так, провівши обшуки у “ділків”, правоохоронці вилучили 23 тонни речовин для виготовлення наркотиків) і майже 150 кг готових психотропів.

“Загалом в результаті багатоетапних реалізацій Служби безпеки за цей час
⁠затримано і повідомлено про підозру 89 наркоділкам;
⁠34 організатори та активні учасники наркоугруповань отримали реальні терміни тюремного ув’язнення.
Таким чином, завдяки оперативному реагуванню Служби безпеки, вдалося запобігти створенню транскордонних каналів «безперебійних» поставок заборонених речовин до ЄС”, – наголошують в СБУ, і розповідають, що вдалося виявити і ліквідувати кілька “гілок” контрабандних наркотрафіків.

За зафіксованими фактами правоохоронці проводять комплексні заходи для встановлення всіх осіб, причетних до міжнародного наркобізнесу і їх притягнення до відповідальності. Комплексні дії СБУ проводила спільно з органами прокуратури.

Нагору