Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Стало відомо, скільки тепер коштує оформлення ID-картки та інших документів

В Україні змінилась вартість оформлення ID-картки, посвідок на тимчасове чи постійне проживання та посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Державну міграційну службу України.

Зазначається, що вартість оформлення документів змінилась із 1 січня 2024 року через те, що ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» змінив вартість бланків окремих біометричних документів.

“У зв’язку з цим зростала і загальна вартість оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки,  посвідки на тимчасове або постійне проживання в Україні, а також посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон”, – йдеться у повідомленні.

Таким чином, безкоштовним залишиться перше оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки.

Далі – відтепер  оформлення паспорта громадянина у формі ID-картки упродовж 20 робочих днів коштуватиме 504 грн, упродовж 10 робочих днів –874 грн.

Оформлення посвідки на тимчасове проживання упродовж 15 робочих днів – 1 396 грн.

Оформлення посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон протягом 15 робочих днів – 6 867 грн.

“Звертаємо увагу, що громадяни України, які оплатили адміністративні послуги та подали заяви для оформлення документів до 31.12.2023, отримають документи за старою ціною. Ті ж особи, які оплатили адмінпослуги до 31.12.2023, але заяву для оформлення документів ще не подавали, зможуть здійснити доплату за тарифами, що діятимуть на момент подачі відповідних заяв”, – зауважують у ДМС.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, як обміняти житловий сертифікат на нове житло.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору