Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Насіння овочів отримають безкоштовно господарства, постраждалі від війни

Господарствам, які постраждали внаслідок війни, безкоштовно нададуть насіння овочів для весняної посівної. До 15 січня сільради мають визначити отримувачів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Telegram-канал Верховної Ради України.

Зазначається, що такий проєкт підтримки аграріїв та приватних господарів діє другий рік поспіль. Його впроваджує Програма USAID АГРО у межах Ініціативи «Стійкість сільського господарства» (АГРІ-Україна).

“Подальший розподіл і доставку насіння забезпечить Всеукраїнська асоціація громад. Насіння овочів отримають не лише мешканці деокупованих та прифронтових громад, а й вимушені переселенці, а також представники соціально вразливих верств населення (багатодітні сім’ї, малозабезпечені тощо), які мають присадибні ділянки”, – йдеться у повідомленні.

У Верховній Раді звертають увагу, що насіння розподілятиметься через сільські та селищні ради.

“До 15 січня 2024 року органи місцевої влади у громадах визначать ряд таких домогосподарств. Із 16 січня до 15 лютого очільники громад подадуть заявки на насіння через сайт Всеукраїнської асоціації громад”, – наголошують у Верховній Раді.

Також повідомляють, що Всеукраїнська асоціація громад доставить посівний матеріал до сільських і селищних рад у лютому-березні.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, як обміняти житловий сертифікат на нове житло.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору