Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Морозна погода: де зігрітися в Ірпені

Сьогодні по Київщині області синоптики прогнозують мороз – 8-13°. Якщо ви на вулиці – вберегтися від переохолодження можна у пунктах обігріву.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду, яка опублікувала адреси пунктів обігріву в Ірпінській громаді у випадку надзвичайної ситуації.

Вони розташовані за такими адресами:

  • м. Ірпінь, вул. Шевченка, 2-а, приміщення Ірпінської міської ради;
  • м. Ірпінь, вул. Покровська, 1-Ї, НВО «Екософт»;
  • с. Козинці, вул. Шевченка, 91-в, приміщення старостату;
  • с. Михайлівка – Рубежівка, вул. Шкільна, 1, приміщення старостату;
  • м. Ірпінь, вул. Матвія Донцова, 15, приміщення територіального центру соціального обслуговування.

Також варто звернути увагу на поради фахівців, як вберегтися від переохолодження під час морозної погоди.

Виходячи на вулицю, варто віддати перевагу багатошаровому та просторому одягу з натуральних чи спеціальних матеріалів.

Металеві прикраси під час морозної погоди не треба носити, адже сетал швидко охолоджується, тому його контакт зі шкірою може призводити до обмороження деяких ділянок шкіри а то й холодових травм.

Щоб не мерзнути – рухайтеся ! Навіть під час очікування  транспорту на зупинці, чи зеленого світла світлофора, не стійте на місці – хоча б тупайте ногами.

Незайве буде взяти із собою термос з чаєм, чи іншим гарячим напоєм. Однак алкоголь у цьому випадку не помічник, а скоріше навпаки: вживання алкоголю створює ілюзію тепла, хоча насправді призводить до його втрати.

Перед виходом на вулицю варто поїсти, адже під час холодів людський організм потребує більше енергії, який забезпечує  поживна й теплв їжа.

Якщо ж відчули печіння на шкірі — шукайте, де зігрітися, бо сильне почервоніння та печіння шкіри може бути ознакою обмороження.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що через складні погодні умови 7-9 січня на дорогах Київської області можуть бути введені обмеження руху.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору