Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Київщина увійшла до числа лідерів з відкриття ФОП

В Україні за минулий рік з’явилося 304 048 нових фізичних осіб-підприємців.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Telegram-канал Опендатамедіа.

Зазначається, що торік кількість реєстрацій ФОП на 7% перевищила  показник 2021 року.

“Найчастіше нові фопи відкривались у сферах роздрібної торгівлі, ІТ та надання інших індивідуальних послуг. Особливою популярністю серед фопів, які надають послуги, користувались перукарні та салони краси — 18 059 нових бізнесів”, – йдеться у повідомленні.

Безумовним лідером за кількістю новостворених ФОП стала столиця України – тут відкрито 43106 ФОП. На другому місці Дніпропетровщина — 27279, на третьому Львівщина — 23517. Київщина посідає четверту сходинку цього рейтингу – тут торік зареєстровано 22682 ФОП.

Нові ФОП в Україні

А ось нові компанії в Україні у минулому році створювались не так так активно. Їх з’явилося 37 297 –  на третину менше, ніж у 2021 році.

“Найпопулярнішими сферами для нових компаній стали оптова торгівля, діяльність громадських організацій та надання соціальної допомоги”, – зауважує Опендатамедіа.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що господарствам, які постраждали внаслідок війни, безкоштовно нададуть насіння овочів для весняної посівної. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору