Коломия До сайту

Морозна погода: де зігрітися в Ірпені

Сьогодні по Київщині області синоптики прогнозують мороз – 8-13°. Якщо ви на вулиці – вберегтися від переохолодження можна у пунктах обігріву.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду, яка опублікувала адреси пунктів обігріву в Ірпінській громаді у випадку надзвичайної ситуації.

Вони розташовані за такими адресами:

Також варто звернути увагу на поради фахівців, як вберегтися від переохолодження під час морозної погоди.

Виходячи на вулицю, варто віддати перевагу багатошаровому та просторому одягу з натуральних чи спеціальних матеріалів.

Металеві прикраси під час морозної погоди не треба носити, адже сетал швидко охолоджується, тому його контакт зі шкірою може призводити до обмороження деяких ділянок шкіри а то й холодових травм.

Щоб не мерзнути – рухайтеся ! Навіть під час очікування  транспорту на зупинці, чи зеленого світла світлофора, не стійте на місці – хоча б тупайте ногами.

Незайве буде взяти із собою термос з чаєм, чи іншим гарячим напоєм. Однак алкоголь у цьому випадку не помічник, а скоріше навпаки: вживання алкоголю створює ілюзію тепла, хоча насправді призводить до його втрати.

Перед виходом на вулицю варто поїсти, адже під час холодів людський організм потребує більше енергії, який забезпечує  поживна й теплв їжа.

Якщо ж відчули печіння на шкірі — шукайте, де зігрітися, бо сильне почервоніння та печіння шкіри може бути ознакою обмороження.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що через складні погодні умови 7-9 січня на дорогах Київської області можуть бути введені обмеження руху.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець